Nyelv

QR kód

QR kód

Számlaszám

Kedvezményezett neve:
Ganyi Károly

Számlaszám:
11773346-11641319

Közleménybe: Lift.

Paypal

Kupon Birodalom

Kupon Birodalom

GKPortál a FacebookonGoogle+

Az oldal főtámogatója

Railwayhosting
Álmai vonata nálunk száguldhat!

Szeretettel köszöntöm!

Ganyi Károly
Ganyi Károly vagyok, Ózdon élek. Egy ritka betegséggel születtem, melynek neve: Osteogenesis Imperfecta. Ennek a jelentése nagyjából annyit tesz, hogy üvegcsont betegség. Csontjaim könnyen törnek, már számtalan spontán, ún. zöldgally törésem volt. Az OI-nak jelenleg 8 típusa ismert; én a II.-al élek, ami mindközül a legsúlyosabb.

Családom igyekszik mindent megtenni értem. Lelkiismeretesen ápolnak, gondoznak, mivel önálló életvitelre teljesen képtelen vagyok. Ellátni magam nem tudom!

Bár magas földszinten lakom, az utcára való kijutásom mára csak abszolút indokolt esetekre korlátozódott (pl. orvoshoz szállítás), mivel szüleim is számtalan betegséggel küzdenek. Édesanyámnál nemrégiben háromszoros porckorongsérvet állapítottak meg, édesapám térdét pedig 2008. tavaszán műtötték meg.

Egy kép a liftről
A fenti okok miatt sajnos az év 95%-át benntöltöm a lakásban. Szüleim betegségei miatt megoldhatatlan, hogy lássak valamit is a világból, legyen az egy bevásárlás vagy akár egy séta..., s az idő múlásával ez egyre rosszabb lesz... A megoldást egy olyan mozgáskorlátozott lift jelentené, mely a kerekesszékkel együtt le-, illetve felemel a lépcsőn. Ezt a felvonót az épület lépcsőházába lenne szükséges felszerelni. Ám sajnos ez az eszköz 2.300.000 Forintba kerülne, melyre az állam sem ad támogatást, csak közintézményeknek! Ha adna is, maximum 100 000 Ft-ot... Ennyi pénzünk pedig sajnos nincs, mivel a mindennapi megélhetésünk is nagyon nehéz.

Tisztában vagyok vele, hogy ez a jelenlegi helyzet még „jónak” is mondható, de attól félek, hogy eljön az idő, hogy szüleim már orvoshoz sem fognak tudni szállítani csak mentősök illetve beteghordók segítségével - ezt pedig nagyon nem szeretném...

Kupakok gyűjtésébe kezdtem, ezzel is remélve, hogy hamarabb összegyűlik a lift ára.

A liftet gyártó olasz cég speciális kedvezményben részesített, mely annyit jelent, hogy a kb 8090 € árból jelentősen engedett: 5610 €-ra. Ez Ft-ban 1 750 000-et jelent 305-311 Ft-os árfolyamon számolva.

A nagy összefogásnak köszönhetően alig négy hónap alatt összegyűlt 1 112 000 Ft a szerkezetre, azonban még hiányzik legalább 600 000 Ft.

Szeretném kérni mindazon jóérzésű embereket, hogy segítsenek nekem összegyűjteni a felvonóra szükséges pénzösszeget, hogy gyökeresen javulhasson életminőségem! Ez az eszköz számomra nagyon sokat jelentene, hiszen ezzel nem csak előttem nyílna meg a világ, hanem szüleimnek is hatalmas segítséget nyújtana!